Aparte woningen in Nederland

Aparte woningen in Nederland

sep 17
Aparte woningen in Nederland

Bij woningen in Nederland denken we snel aan de standaard appartementen, rijtjeshuizen en vrijstaande huizen. We denken minder snel buiten de box, maar Nederland heeft meer te bieden dan deze standaard woningen! Op zowel architectonisch als functioneel gebied heeft Nederland een aantal woningen waar weinig over gepraat wordt. In dit artikel zullen we de minder bekende woningen bespreken.

Zeecontainers
Deze vorm van woningen ziet men tegenwoordig steeds meer in grote steden. Ze worden voornamelijk gebruikt als noodwoningen. Deze containers zijn ingericht als volwaardige woningen en worden vaak gebruikt door studenten. Tegenwoordig gaan ook steeds meer architecten aan de slag met deze containers. Ze worden opgestapeld en in allerlei opstellingen geplaatst, waardoor zich een waar kunstwerk ontpopt.  Via Balktrade kun je een zeecontainers kopen.

Bolwoningen
Architect Dries Kreijkamp ontwierp deze woningen. Rond 1980 werden deze woningen gebouwd. Ze zijn geplaatst in de Maaspoort in den Bosch. De woningen zijn bolvormig en hebben een futuristische uitstraling. Ook de indeling van deze woningen wijkt af van een normale woningindeling. De kamers bevinden zich anders ten opzichte van elkaar dan men zou verwachten.

Kubuswoningen
Deze woningen, gebouwd in de vorm van een kubus, staan in Helmond en Rotterdam. Ze zijn ontworpen door architect Piet Blom. De kubussen staan op een soort kolommen. Omdat de kubussen een slag gedraaid zijn, blijft er onder de woningen meer ruimte over. De meningen zijn verdeeld over of de kubusvormige bouw een toegevoegde waarde is. Het is echter wel een toeristische trekpleister.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *