Checklist voor het verhuizen

Checklist voor het verhuizen

jul 24
Checklist voor het verhuizen

Je gaat verhuizen. Dat wordt een stressvolle periode, want er zal dan heel wat op je afkomen. Naast het inpakken (uitzoeken en weggooien) van alle huisraad, zijn er nog veel meer dingen die je moet regelen.

Maak een draaiboek
Het is fijn wanneer je het hele verhuisproces vastlegt in een draaiboek. Zodat je alles voor de dag dat je daadwerkelijk over gaat geregeld hebt. Neem hierin ook voldoende tijd op voor het klussen in het nieuwe huis, wanneer je de verhuiswagen moet regelen, de volgorde van inpakken en het regelen van allerlei andere zaken. Zo zal je veel beter het overzicht houden en minder stress ervaren. Hang ook briefjes op in huis bij de kamers die ingepakt gaan worden, zodat iedereen zich aan de checklist kan houden.
183134570
Telefoon, internet, gas & elektra
Als je weet wanneer je helemaal over zal zijn, dan kun je beginnen met het overschrijven van de telefoon, het internet, gas en elektra en natuurlijk de postbezorging. Schrijf ook ruim van te voren bladen en andere instanties aan waar je lid van bent en post van ontvangt en verstuur verhuisberichtjes naar je familie en vrienden. Regel dit ruim van te voren, dat scheelt veel stress tijdens het verhuizen.

De verhuiswagen
Ook niet onbelangrijk is het regelen van de verhuiswagen. Je kunt gemakkelijk een verhuiswagen huren (met en zonder chauffeur of hulp) maar doe dit wel op tijd, zodat je zeker weet dat op de dag van de daadwerkelijke verhuizing je ook een verhuiswagen voor de deur zal hebben staan.

Tip
Als je in het huis gaat klussen, begin dan met één kamer en als deze af is, verhuis dan alvast wat spulletjes er naar toe en richt de kamer in. Bedden kun je uiteraard als laatste verhuizen, maar het scheelt in stress – en troep – als je kamer voor kamer kunt doen.

Voor

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *