De beste aanhangers voor een verhuizing

De beste aanhangers voor een verhuizing

jun 13
De beste aanhangers voor een verhuizing

Verhuizen is altijd een hele klus, zeker als je al enkele jaren uitzet hebt gespaard wat allemaal mee vervoerd moet worden naar je nieuwe stekje. Hoogstwaarschijnlijk past het allemaal niet in één wagen. Toch wil je vaak voor een verhuizing ook niet teveel uitgeven aan een verhuisdienst of iets dergelijks. Een verhuizing is op zichzelf al duur genoeg. Een aanhanger huren is dan misschien een goede oplossing. Deze aanhangwagens komen vaak in verschillende modellen en groten, waardoor er altijd wel eentje tussen zit die geschikt is voor jouw situatie.  Vaak is het huren van een aanhanger ook iets goedkoper dan het huren van een verhuis bus of verhuis dienst. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je auto een trekhaak heeft.

Er zijn natuurlijk super veel aanhangers waaruit je kan kiezen. Om toch een overzicht te krijgen, worden hier de meest populaire aanhangwagens voor een verhuizing weergegeven. Er zijn eigenlijk twee soorten aanhangers die het meest gebruikt worden:

De type C aanhangwagen
Dit is meest voorkomende type. Deze aanhangwagen kun je gewoon met rijbewijs B berijden en is daarom voor iedereen toegankelijk in gebruik. Bovendien wordt dit type geleverd met een gratis afdeknet. Deze moet gebruikt worden wanneer je losse lading vervoert, zoals zand, stenen, vuilnis etc. Het is wettelijk verplicht om bij vervoer van dit soort dingen het af te dekken. Bovendien is het ook super handig, want zo weet je zeker dat alles in de wagen blijft liggen. Naast het afdeknet, heb je echter niets om je spullen mee af te dekken. Aangezien het afdeknet niet waterdicht is, zullen je spullen het dus op een regenachtige dag niet droog houden. In dit geval kun je beter de andere veelgebruikte wagen kiezen.

Aanhangwagen type CH
Het verschil van deze wagen ten opzichte van de type C, is dat het beschikt over een hoge stevige huif. Deze huif zorgt ervoor dat op een regenachtige dag je spullen droog blijven. Een leuk extraatje hierbij is dat de huif de desbetreffende laadruimte niet beperkt. Je hebt dus evenveel ruimte als bij de vorige wagen, maar houdt je spullen daarnaast ook nog droog. Voordat je met deze aanhanger mag rijden, moet je echter wel over een wettelijk geldig witkentekenplaatje beschikken. Dit regelt het verhuurbedrijf niet voor je. Zorg dat je dit op tijd hebt geregeld, zodat je niet vlak voor je verhuizing hier nog om hoeft te stressen.

Het enige nadeel van deze twee modellen, is dat ze misschien in de lengte iets te kort kunnen schieten voor echt grote spullen. Een grote kast of bank kan hier niet in vervoert worden, tenzij deze meubelen eventueel uit elkaar gehaald kunnen worden. Indien je het interieur in tact wil houden en de aanhangwagen is wellicht niet lang genoeg, dan kun je altijd nog een aanhangwagen huren die langer is. Dit zijn type E en type EH. Het principe is bij deze aanhangwagens hetzelfde, alleen zijn ze langer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *