Een CV ketel kopen: 5 tips!

Een CV ketel kopen: 5 tips!

feb 28
Een CV ketel kopen: 5 tips!

U bent van plan een nieuwe CV ketel aan te schaffen? Het grootste voordeel is dat u hierbij alles zelf in de hand heeft. Belangrijkste factor is ook dat de aanschafkosten binnen uw budget passen!

Bij aanschaf van een nieuwe ketel betaalt u het aanschafbedrag in 1x incl. installatiekosten. De ketel is uw eigendom en u draagt zelf de verantwoordelijkheid voor de onderhoud en service.

CV ketel kopen – de voordelen van een CV ketel kopen!

 • De aanschaf- en installatiekosten zijn slechts éénmalig.
 • U hoeft geen angst te hebben voor bijkomende kosten zoals rente- en/of administratiekosten of verzekeringspremies.
 • U bent eigenaar van de CV installatie
 • Uw keuze is vrij met betrekking tot merk en type van de installatie.
 • Onderhoud van de CV installatie heeft u zelf in de hand. De duur van de overeenkomst met de service firma bepaalt u zelf.
 • U bepaalt wanneer de oude CV ketel vervangen dient te worden.

CV ketel kopen – de nadelen van een CV ketel kopen!

 • De aankoop van een nieuwe CV ketel is meestal een flinke investering. Aanschaf- en installatiekosten dienen in één keer voldaan te worden.
 • Een onderhouds- en servicecontract dient u zelf te regelen en af te sluiten.
 • Bij een plots defect van de installatie zonder onderhoudscontract zijn alle kosten voor uw eigen rekening zoals kosten voor onderdelen, arbeid en voorrijkosten.

CV ketel kopen – waar dient u op te letten?

 1. Let niet alleen op de aanschafkosten bij aankoop maar kijk ook naar het kostenverschil qua installatiekosten.
 2. Bij CV Ketel Limburg kunt u er van uitgaan dat de afvoer- en verwijderingskosten van uw oude ketel opgenomen zijn in de offerte.
 3. De levensduur van een CV ketel bedraagt meestal 12 tot 15 jaar. Houd rekening met toekomstplannen o.a. verbouwingen, aanleg van een whirlpool of aanleg van een tweede badkamer. Met deze plannen en wensen in uw achterhoofd bepaalt u het voor u meest geschikte CV ketel type. De meeste fabrikanten bieden op hun website een CV Ketel Wijzer aan waarmee u gauw weet welk type ketel het beste bij u past.
 4. De meeste CV ketels hebben standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Om hier een aanspraak op te kunnen maken, dient u de onderhoudshistorie van de installatie te kunnen overleggen. Van groot belang is het dus om na aankoop van een nieuwe ketel onmiddellijk een contract voor onderhoud van de CV installatie af te sluiten.
 5. Het is moeilijk te zeggen of de koop van een CV altijd voordeliger is dan huur. Dit verschilt per situatie.

Vragen of twijfelt u om over te gaan tot huur of aanschaf van een CV ketel? Neem voor een gratis en vrijblijvend advies contact op met een adviseur van CV Ketel Limburg zodat ook u er de komende jaren nog warmpjes bij zit!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *