Een vijver in de tuin

Een vijver in de tuin

mrt 25
Een vijver in de tuin

Een vijver zorgt voor sfeer en gezelligheid

Niets is zo prettig als een mooie vijver in je tuin. Het zorgt voor rust, sfeer en gezelligheid. Hoewel het aanleggen van een vijver een forse klus kan zijn, is het zeer de moeite waard om er eentje aan te leggen in je tuin. Zowel jij als de rest van je gezinsleden zullen er veel plezier aan beleven. Maar hoe leg je een vijver aan en waar moet je allemaal op letten?

Het vijverontwerp

Je begint altijd met het maken van een vijverontwerp. Hier moeten een aantal zaken in terug te vinden zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan een plattegrond waarop de nieuwe vijver is getekend, maar ook een dwarsprofiel van de vijver en een beplantingsplan. Wanneer je daar klaar mee bent, dan kun je de vijver gaan aanleggen. De beste periode van het jaar om dat te doen is in de maanden maart en april.

Het graven van de vijverkuil en het aanbrengen van folie

Het graven van de vijverkuil kan een groot werk zijn. Zeker omdat alle wortels en andere uitsteeksels weg gehaald moeten worden. Wanneer de vijverkuil gegraven is, dan moet je beschermingsfolie aanbrengen. Om het folie zelf te beschermen kun je nog een witte laag zand er onder leggen. Nadat het folie netjes is aangebracht kun je met de randafwerking gaan beginnen.

De randafwerking

De randafwerking is een belangrijk onderdeel van de vijver. Deze moet waterpas aangebracht worden. Er kunnen diverse soorten stenen voor gebruikt worden. Pas nadat de randafwerking klaar is mag de vijver gevuld worden. Dan is het tijd om de waterplanten aan te brengen en kun je binnen een kort tijdsbestek gaan genieten van een mooie vijver in je tuin! Dat betekent jarenlang optimaal genieten van een levendige vijver!