Het creëren van een eigen droomtuin

Het creëren van een eigen droomtuin

nov 14
Het creëren van een eigen droomtuin

De tuin is een plek die een positief effect kan hebben op uw geestelijke gesteldheid. Het is een plek waar u lekker tot rust kan komen en kan ontspannen! Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat bepaalde kleurencomposities in een tuin erg rustgevend kunnen zijn. Dit rustgevende effect werkt uiteraard alleen bij een mooie en netjes onderhouden tuin, want anders kan de tuin weer een averechts effect hebben op uw geestelijke gezondheid. Is uw tuin nu ook een chaos en zit u met uw handen in het haar over de vraag hoe u dit aan moet pakken? Dan doet u er goed aan om een tuinspecialist in te huren. Hij of zij kan dan in samenspraak met u bekijken hoe uw tuin omgetoverd kan worden tot een mooie plek. Er zijn een tal van mogelijkheden om dit te bereiken!

Veel mogelijkheden

Als u bepaalde wensen heeft wat betreft uw tuin, dan is het zeker mogelijk om deze uit te laten komen wanneer u de tuin laat aanleggen. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende stijlen, zoals een klassieke, moderne of Aziatische stijl. Stijlen met elkaar mixen en matchen kan natuurlijk ook: de Engelse cottage-stijl is bijvoorbeeld een mix tussen een klassieke en landelijke tuin.

De verschillende stijlen komen allemaal op hun eigen manier tot uiting. De heggen in een klassieke tuin zijn bijvoorbeeld tiptop bijgehouden en goed bijgeknipt, waardoor het geheel er zeer gestructureerd uitziet. Een moderne tuin heeft weer bijvoorbeeld een prachtig terras waar u op kunt zitten. En als u een gazon wilt, dan is het aanleggen van kunstgras ook een goede optie. Kunstgras is zeer makkelijk qua onderhoud en blijft het gehele jaar door mooi groen. Zoals u kunt zien, zijn er dus veel soorten tuinen en stijlen mogelijk! U kunt prima zelf een eigen ontwerp van uw tuin op papier zetten, om het visualiseren wat gemakkelijker te maken. Zo krijgt u een beter idee van hoe uw tuin eruit kan komen te zien.

Een tuin helemaal naar smaak ingericht

Genieten van alle rust in een tuin, omringd met allemaal groen: dit is dus niet alleen goed voor uw gezondheid, maar het is ook leuk om veel inspiratie op te doen. Een tuin die helemaal naar uw smaak en wens is ingericht, brengt alleen maar voordelen met zich mee. Zo kan de tuin een plek worden waar u zich eventjes kunt terugtrekken in periodes waarin u het heel druk heeft en veel stress ervaart. Maar een tuin is ook het ideale medicijn om even tot rust te komen als u een druk stadsleven leidt met veel prikkels. En uiteraard is een tuin ook de plek bij uitstek voor leuke activiteiten met vrienden en familie. U kunt er gezellige dingen in doen zoals barbecueën, waarbij iedereen van de tuin kan genieten.

Verschillende soorten gras

Bij het aanleggen van een gazon kunt u kiezen uit verschillende soorten gras. Als u bijvoorbeeld kleine kinderen heeft die vaak in de tuin ravotten, dan is speelgras erg geschikt. Sportgras is dan weer een soort gras dat geschikt is voor intensief gebruik. Schaduwgras wordt gebruikt in een tuin waar veel bomen staan die voor veel schaduw in de tuin zorgen. Heeft u een tuin die vooral mooi moet zijn en waar je niet al te veel overheen loopt? Dan is siergras een goede optie. En voor degenen die het graag makkelijk willen houden, is kunstgras ideaal. Kunstgras van tegenwoordig lijkt zo erg op natuurgras dat het bijna niet meer van elkaar te onderscheiden is. Het grote voordeel van kunstgras is natuurlijk ook dat het geen onderhoud vergt. Houd er alleen wel rekening mee dat kunstgras vaak wel stukken duurder is dan natuurgras. Al met al zijn er genoeg mogelijkheden om uw tuin van groen te voorzien. Alleen de keuze maken welk soort (kunst)gras en welke stijl bij u past, zal moeilijk zijn!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *