Industrieel wonen

Industrieel wonen

aug 22

Een interieur wat als industrieel kan worden aangemerkt, heeft een stoere, robuuste uitstraling. Het is functioneel en ruimtelijk. Het échte industriële wonen vindt je vaak in een oude school,een oud pakhuis of een fabriekshal etc. Gebouwen die vroeger ook echt zijn gebruikt, worden bewoond door mensen die industrieel wonen helemaal geweldig vinden. De fabrieksarchitectuur uit de 19e eeuw is een grote inspiratiebron voor de mensen die nu het industriële wonen aanhangen. Ruwe materialen, eenvoud en een praktische inrichting vallen onder de kenmerken van deze woonstijl. Een pakhuis, kerk of school zijn meestal ruimtelijk gebouwd met hoge ramen en veel staal en beton. Dit is een prima basis voor deze manier van huisvesting.

Kenmerken minimalistisch wonen

Industrieel leven, heeft als belangrijkste kenmerk, het minimalistisch wonen. Zo min mogelijk prullaria. Attributen waar je wat mee kunt en dagelijks gebruikt, zul je wel tegenkomen in deze woonstijl. De kleuren wit, zwart, grijs en bruin kom je vaak in dit interieur tegen. Een sober palet wat dan weer wel met één felle kleur kan worden afgewisseld. Rode kussens op de bank of een modern schilderij in felle kleuren blauw. Deze wat rauwe look waarbij bakstenen, beton en metaal een prominente plaats innemen zijn populair onder het minimalistisch wonen.

Deuren aanschaffen

Elke woning heeft binnendeuren. Ook deze woonstijl zal worden voorzien van goed sluitende exemplaren. Binnendeuren worden verkocht als stompe- of opdekdeuren. Een stompe deur zal worden afgehangen met scharnieren en valt helemaal in het deurkozijn. Wanneer er gekozen wordt voor een opdekdeur, dan zal deze gedeeltelijk op het deurkozijn vallen, dit komt door de opdekrand. De opdekdeur wordt veelal als buitendeur gezien omdat deze tocht tegenhoudt. Paumelle scharnieren zorgen voor de juiste manier van ophangen.

Deur voor een industrieel interieur

Een industrieel interieur krijgt de juiste uitstraling met binnendeuren die een minimalistisch aanzien hebben. Een industrieel exemplaar moet er strak uitzien en één geheel vormen met de rest van de inrichting. Een mooi voorbeeld van zo’n deur is een deur van hout, met de uitstraling van een stalen frame deur. De deuren zijn voorzien van glas wat veel licht binnenlaat. Door de smalle stijlen en dorpels in antracietkleur geeft deze binnendeur de juiste sfeer. Met een passend deurbeslag heeft deze binnendeur een echte minimalistisch aanzien.

Waar op letten bij aanschaf van binnendeuren

Binnendeuren moeten in ieder geval bij de rest van het interieur passen. Ze dragen bij aan de woonbeleving en zijn eigenlijk meubelstukken. Kies je voor een deur met glas, bedenk dan welk glas er in deze deur moet worden gezet. Blank glas of ondoorzichtig glas? Welk deurbeslag en welke scharnieren zijn er nodig? Is de deur op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen, voordat je tot aankoop overgaat.

Binnendeuren opmeten

Is er gekozen voor een opdekdeur, dan kun je het beste de binnenzijde opmeten zonder opdekrand. Dat is dan de juiste breedte van de industriële deur.
Om de hoogte te weten zul je de buitenzijde van de oude deur inclusief de opdekrand moeten meten.

Bron: Bruynzeel Home Products

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *