Manieren om de kosten van een verbouwing te drukken!

Manieren om de kosten van een verbouwing te drukken!

mei 18
Manieren om de kosten van een verbouwing te drukken!

Je bent er eindelijk uit. Het is nu toch echt de hoogste tijd voor die verbouwing. Langzaam maar zeker ontstaan er concrete ideeën en heb je zelfs al offertes opgevraagd bij diverse aannemers. Eenmaal binnen valt de offerte toch iets hoger uit dan je wellicht in eerste instantie had gedacht. Een beetje teleurgesteld denk je vervolgens nog eens na over je verbouwplannen en probeer je te bekijken hoe je de kosten wat kunt drukken. Maar hoe kun je verder de kosten van je verbouwing zoveel mogelijk zien te beperken? Wij leggen het je uit. 

Eigen werk

Je huis geheel zelf verbouwen is natuurlijk een optie maar helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Een aanbouw aan het huis vergt nu eenmaal ervaring en kennis. Veel mensen schakelen daarom een aannemersbedrijf in. Dit is absoluut geen slechte keuze maar laat de kosten vaak wel enigszins oplopen. Een goede manier om de kosten hier en daar wat te beperken is door een aantal zaken voor eigen rekening te nemen. Zo kun je eenvoudig sloopwerk of voorbereidend werk zelf alvast (in overleg met de aannemer) volbrengen. Dit scheelt de nodige uren aan arbeid die de totale kosten vervolgens lager uit laten vallen.

Onderhandel

Een tweede goede manier om de kosten te drukken is door te onderhandelen met de aannemer. Vanzelfsprekend hoef je niet iedere eerste offerte te accepteren. Kijk goed wat de aannemer je biedt tegen welke prijs en overleg op een goede manier wat de mogelijkheden zijn en waar eventuele kosten bespaart kunnen worden. Zo kom je uiteindelijk tot afspraak die voor beide partijen goed is. Ook kan het zin hebben om verschillende offertes aan te vragen. Zij krijg je een beter beeld van de kosten die de verbouwing met zich meebrengt en heb je de mogelijkheid om prijs en kwaliteit met elkaar te vergelijken. Een verbouwing gaat niet over één nacht ijs. Bedenk daarom goed wat je wel en niet wilt en neem de tijd om over een aanbod na te denken.

Pas uw wensen aan

Tot slot kan het natuurlijk altijd zinvol zijn om je wensen nog eens onder de loep te nemen. Moet de uitbouw echt zo groot zijn als vooraf bedacht? Is het mogelijk om met andere goedkopere materialen te werken in plaats van met het duurste van het duurste? Vaak kun je een aantal dingen weglaten in je plannen wanneer je nog eens kritisch naar de bouwplannen kijkt. Zo bespaar je de nodige kosten waardoor verbouwen al een stuk betaalbaarder wordt.

Tot slot willen we je graag meegeven dat een verbouwing nu eenmaal geld kost. Dit is natuurlijk helemaal niet erg als de kwaliteit ten opzichte van de prijs maar in verhouding is. Stel daarnaast altijd een maximaal budget vast waar je niet bovenuit wil komen en zorg dat de offertes hier iets onder zitten. Zo houd je altijd een beetje marge en voorkom je dat onverwachte kosten je toch over je maximale budget heen drukken. En als laatst is het van belang om de veiligheid in de bouw te garanderen, bespreek dit met je aannemer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *