Verhuizen? Denk hieraan!

Verhuizen? Denk hieraan!

jul 15
Verhuizen? Denk hieraan!

Als je gaat verhuizen, moet je ons wel beloven dat je er even de tijd voor hebt genomen en er goed over na hebt gedacht. Je hoort ons heus niet zeggen dat het moeilijke wiskunde is, maar het is wel erg veel geregel en er komt gewoon ontzettend veel bij kijken. Je moet het dus gewoon hartstikke goed voorbereiden.

Maar wij van eigen-huis zijn de beroerdste niet en daarom geven we je natuurlijk graag tips!

Spullen verzekerd?

De eerste tip. Als je gaat verhuizen moet je er goed op letten of je spullen verzekerd zijn. Dit hangt om te beginnen af van of je zelf gaat verhuizen of dat je zelf een bestelbus huurt.

Goedkoop en kilometervrij een busje huren? Dan is BusterRent.nl misschien iets voor jou!

Via een extern bedrijf zijn je spullen in de regel meeverzekerd. Maar ook wanneer je zelf verhuist zijn je spullen vaak verzekerd. Echter zijn er dan allerlei ‘voorwaarden’ van toepassing. Je kunt bijvoorbeeld niet waardevolle spullen onbeheerd op straat laten staan en wanneer deze gestolen worden vervolgens een schadeclaim gaan indienen. De verzekering zal dan zeggen, althans waar het op neer komt: “wat verwacht je dan?”

De beste manier om er achter te komen hoe de vork precies in de steel zit is om even gewoon even met de verzekering te bellen. Laat je adviseren!

Zeg tijdig je huur op

Als je huurt heb je altijd te maken met een opzegtermijn. Vaak is deze twee maanden. Zeg dus op tijd je huur op, zodat je niet voor niets doorbetaalt!

Dit geldt trouwens ook voor al die andere zaken die je tijdig op moet zeggen, zoals G/W/L en internet. En wat dacht je van de post? Deze moet natuurlijk ook op het nieuwe adres binnenkomen! Laat dus ook de desbetreffende instanties en bedrijven op tijd weten dat je van adres verandert.

Regel op tijd de hypotheek

Als je een huis wilt gaan kopen, moet je natuurlijk even langs de bank. Het is belangrijk dat je je juist laat adviseren, maar dit ook op tijd dit. Zeker op het moment is het erg druk en hebben de banken wat meer tijd nodig om een hypotheek rond te krijgen. Begin er dus niet te laat aan.

Een hypotheek is natuurlijk niet zo maar iets. Het is eigenlijk nog veel complexer dan zo’n hele verhuizing en het is dan ook belangrijk dat je dit pas echt goed bestudeert. Misschien heb je wel een vader een of vriend die veel van financiën weet en die je wil helpen. Op het internet is natuurlijk ook erg veel te lezen over hypotheken.

Gebruik een checklist

We hebben in zo’n kort artikeltje natuurlijk niet alle ruimte om uitgebreid alle tips en suggesties door te nemen. Om echt zeker te weten dat je niets vergeet is het verstandig om met een checklist te werken. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en heb je ook meteen een idee hoe ver van te voren je moet beginnen en met welke dingen je je bezig moet houden!

Bonustip!

De meeste mensen willen zelf verhuizen, maar als je echt zo min mogelijk wilt doen, moet je natuurlijk een externe verhuisfirma inschakelen en de verhuizing uitbesteden. Dit is een stuk duurder dan het zelf doen, maar betekent wel dat je bij wijze van spreken achteroverleunend je eigen verhuizing kan doorstaan. De gemiddelde kosten liggen zo tussen de € 1000 en € 2000, dus dit moet je dan uiteraard wel begroten. Succes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *