Vloerverwarmingen

Vloerverwarmingen

jun 07

Altijd al interesse gehad in een vloerverwarming? Om je echt thuis te voelen heb je natuurlijk een warm huid nodig, vloerverwarming zorgt voor een constante temperatuur die ook nog eens energiezuinig is.

Er zijn diverse methoden om een vloerverwarming aan te leggen, niet iedere methode is geschikt voor uw vloer. We leggen uit wat de voordelen en nadelen per methode zijn en voor welke soort vloeren deze geschikt zijn.

 

  • Infrezen

Infrezen is de meest voorkomende manier voor het aanleggen van een vloerverwarming, deze manier maakt het mogelijk om in al bestaande bouw met dekvloer een vloerverwarming aan te leggen zonder veel rotzooi. Bij deze methode worden er leidingen in de vloer weggewerkt, hiernaast is dit het best werkende vloerverwarming systeem omdat het zo hoog ligt. Het infrezen kan alleen gebeuren bij een zandcement, anhydriet of betondekvloer echter kost deze laatste methode wel meer.

 

  • Krimpnetten

Is het infrezen bij jou vloer niet mogelijk? Dan kom je al snel uit bij krimpnetten, de oudste manier van het aanleggen van vloerverwarming. Krimpnetten zijn gegalvaniseerde staalmatten waaraan de vloerverwarmingsslang gebonden wordt. Tot slot wordt de vloer afgewerkt door het aanleggen van een dekvloer waarna er een nieuwe vloerbekleding aangelegd kan worden. Krimpnetten zijn geschikt voor elke soort vloerbekleding.

 

  • Noppenplaten

Noppenplaten is een snelle en makkelijke manier van het aanleggen van vloerverwarming, de vloerverwarmingsbuizen worden bij dit systeem namelijk in noppenplaten gedrukt. Hierna is dit systeem direct bruikbaar.  Ben je dus opzoek naar een snelle en makkelijke oplossing? Dan zijn noppenplaten misschien wel iets voor jou.

 

  • Tackerplaten

Tackerplaten zijn vrij nieuw in Nederland maar het systeem wordt al langer gebruikt in Duitsland. Deze platen zijn eigenlijk EPS-platen van minimaal 20mm dik, hieraan wordt de verwarmingsbuis aan vast gemaakt met nagels. Dit sysyeem is een van de goedkopere systemen  tevens is isoleert het ook goed.

 

  • Frezen & krimpnetten

Mocht u in een woning wonen bestaande uit nieuwbouw en een “oude” woonkamer dan is het soms een probleem om de vloerverwarming aan te leggen en te verbinden. Gelukkig is het mogelijk om infrezen en krimpnetten te combineren al is het wel af te raden.

 

Belangrijk is om de keuze van het aanleggen van je vloerverwarming afgestemd wordt op je vloer, zoals vermeld bij iedere optie. We raden vooral aan om een vloerverwarming specialist te raadplegen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *