Waarom zou je een plafondventilator nemen?

Waarom zou je een plafondventilator nemen?

jun 17
Waarom zou je een plafondventilator nemen?

Dus het wordt langzamerhand weer iets warmer in huis maar je hebt geen zin om veel te veel geld uit te geven aan een veel te dure airco? Heb je dan wel al eens aan een plafondventilator gedacht?

Over heel de wereld weet men het al; de plafondventilator is een wonderbaarlijk apparaat, het geeft een heerlijke frisse verkoeling en dat terwijl het helemaal niet eens zoveel geld kost, ideaal toch voor ons Hollanders?

In tegenstelling tot een airco zorgt een ventilator voor een natuurlijke manier van het koelen van de lucht, dit is ook de reden dat een plafondventilator ook vele male goedkoper is al zal een plafondventilator het minder koel kunnen maken dan een airco maar deze koelt juist wel weer sneller. Nog een voordeel ten opzichte van de airco is dat de ramen niet dicht hoeven te zijn waardoor er wel frisse lucht je huis binnen kan waaien. Hiernaast is er voor een plafondventilator amper onderhoud nodig wat het uiteindelijk nog goedkoper zal maken.

Daarnaast kan een plafondventilator een mooie decoratie zijn voor het plafond, wie wilt nog een saaie lamp boven zijn hoofd hebben hangen tegenwoordig? Plafondventilatoren zijn ook met gemonteerde lampen te kopen dus het licht hoef je in ieder geval niet te missen. Oh en we vergeten het bijna maar waar een normale lamp juist meer muggen kan aantrekken doet een plafondventilator het tegenovergestelde, de muggen worden namelijk gedesoriënteerd door de draaiing van de ventilatorbladen.

Bij de aanschaf van een ventilator dien je wel rekening te houden met een aantal dingen, we sommen ze hier voor je op:

  • Houdt rekening met het formaat van de kamer waarin je de plafondventilator wilt ophangen, de ventilatorbladen moeten namelijk niet te groot zijn voor deze kamer
  • Er bestaan binnen-en buitenventilatoren, kijk voor aanschaf dus goed welke je meeneemt
  • Op de doos staat meestal aangegeven hoeveel dB een plafondventilator produceert, kan je dus niet goed tegen lawaai? Dan kijk goed naar het aantal dB’s.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *