Zo kies je het juiste matras!

Zo kies je het juiste matras!

okt 24
Zo kies je het juiste matras!

Een matras kopen, het is voor iedereen noodzakelijk, maar geen gemakkelijke opgave. Waar moet je nu eigenlijk allemaal op letten bij de aanschaf van een matras? Er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten en merken, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar een goed matras is ontzettend belangrijk! Daarom heeft Matras shop.com de volgende tips voor je op een rijtje gezet.

Ondersteuning

Het is belangrijk dat een matras comfortabel ligt en voldoende ondersteuning biedt. Wanneer een matras niet lekker ligt en je niet de juiste ondersteuning biedt, zal de kwaliteit van je slaap niet goed zijn en zul je ’s ochtends niet goed uitgerust wakker worden.

De kern van het matras bepaalt de ondersteuning. Deze kern kan bestaan uit binnenvering, schuim, latex of lucht. Iedereen is anders en de juiste kern in het matras is afhankelijk van je smaak en slaapgewoonten.

De vier matraskernen hebben de volgende kenmerken:

– Binnenvering: de veren die in dit matras zitten zijn met een spiraaldraad aan elkaar verbonden. Dit zorgt voor het op en neer veren wanneer je beweegt.
– Schuim: de kern van dit matras biedt een vaste en stevige ondergrond. De kwaliteit wordt voornamelijk bepaald door de dikte en densiteit van het schuim.
– Latex: deze kern heeft meer veerkracht, ondanks de stevige ondergrond. De natuurlijke variant geeft ook bescherming tegen schimmels, microben en huisstofmijt. Latex is iets prijziger, maar heeft tevens een lange levensduur.
– Lucht: de kern bestaat uit lucht en wordt meestal omgeven door latex of koud schuim. Hierdoor wordt het matras erg zacht en flexibel.

Slaapgedrag

De één slaapt liever op zijn zij, de ander op zijn buik of rug. Belangrijk is om met je slaaphouding rekening te houden bij het kiezen van een matras. De diverse slaapstijlen hebben allen een bijpassend matrastype:
– Ben je een zijslaper? Dan heb je een matras nodig die de druk op je lichaam verminderd. Denk dan aan een matras met binnenvering of een pocketveren matras met een kern van schuim. Een stevig matras is voor zijslapers minder geschikt.
– Wanneer je een rug- of buikslaper bent, kun je juist weer beter een stevig matras kiezen. Je hebt meer ondersteuning nodig en dat zul je vinden in een matras met latex, luchtvulling of een dikke binnenvering.

Lichaam
Omdat we ’s nachts zo lang met ons lichaam op ons matras liggen, is het verstandig ook rekening te houden met het type lichaam dat je hebt. Allereerst moet je natuurlijk rekening houden met je gewicht, maar ook je lichaamstemperatuur is iets om mee te nemen in je beslissing. Krijg je het snel koud ’s nachts? Dan is een zacht matras met een kern van latex of schuim de beste optie. Deze kernen houden namelijk warmte vast

Partner
Velen onder ons hebben ook een partner om rekening mee te houden bij het kiezen van het beste matras. Je slaapt er immers niet alleen op en ook zijn/haar slaapstijl, gewicht en lichaamstemperatuur zijn belangrijk. Mocht dit nu erg veel afwijken van je eigen slaapgedrag, kies er dan voor om twee losse matrassen aan te schappen, ieder naar eigen behoeften. Zo kom je allebei optimaal tot rust.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *